Карьера в IT: должность QA engineer

Якщо згадувати три спеціальності, про які ми говорили на початку (QA, QC і тестувальник), то цей пункт для тестувальника як такого є непотрібним. У процесі проєктування ПЗ та стеження за його якістю необхідно проводити відповідне документування. Щоб робити це правильно, треба знати стандарти оформлення таких документів. Почніть з будь-якого безоплатного курсу, а краще — з кількох, для закріплення знань. Це може не тільки зекономити вам гроші, а й пришвидшити навчання. Читайте також 👇Мені, наприклад, цікаво, чи дізналася людина щось про компанію напередодні.

  • Тому курси точно не варто сприймати як чарівну пігулку.
  • Наприклад, у тестуванні API, роботі з базами даних чи будь-якими іншими проєктами, де важлива швидкість виконання, машинне навчання – не панацея.
  • Це ІТ-спеціаліст, який приймає рішення щодо функціоналу та інтерфейсу цілих програмних комплексів майбутніх продуктів.
  • Найвищі медіанні заробітні плати у Automation QA, найнижчі – у Manual QA, причому різниця на рівнях Middle та Senior може сягати більш ніж 1000 USD на користь автоматизованих тестерів.

А враховуючи те, скільки сьогодні кандидатів подаються на одну вакансію (особливо якщо це перша робота), QA — точно не найлегший шлях увійти в IT. Мене інколи запитують про те, до чого я не маю стосунку — наприклад, про зарплату, — тож я просто пояснюю, що цим опікується окремий член команди, не я. Але немає недоречних запитань — краще, щоб вони були, ніж залишилися нез’ясовані моменти. Я багато років працював у банках — будував кар’єру (одна з моїх вищих освіт — фінансова). Та одного дня мені все набридло і я зрозумів, що в банку більше працювати не хочу. А це, своєю чергою, означає вміти налаштувати кластер, розгорнути у ньому застосунок і підготувати необхідну для роботи інфраструктуру.

Хто такий QA automation engineer та як ним стати

Просто для банального розуміння того, що коїться «під капотом», та якісного покриття функціональності тестами, а не клацання формочок. Хоча легко знайдете задачі, де буквально треба написати з нуля, наприклад, вебсервер, що імітує потрібну поведінку бекенду (привіт, Python). За відгуками знаю, що є непоганий курс на Prometheus про те, як почати в QA («Основи тестування програмного забезпечення» — прим. ред.). Хоча в мене жодного разу  на інтерв’ю не питали про те, які курси я закінчила за спеціальністю чи які сертифікати маю. Увагу звертають все ж на знання, розуміння сфери, на досвід.

QA Automation Engineer що має знати

Виконує на перший погляд просту, але відповідальну роботу, від якої залежать подальші процеси тестування. Даний фахівець займається аналізом вимог, на які грунтуються при виставленні оцінок ефективності та корекції продукту. Платформа для автоматизації керування вакансія QA контейнерами додатків. Kubernetes став стандартом, обійшовши нечисленних конкурентів типу Rancher. Система надає механізми вирішення всіх стандартних завдань IT з управління програмами. Певною мірою — це «вікі» з візуальним редактором сторінок.

Що повинен знати тестувальник

Наприклад, співробітник працює у підтримці, приблизно розуміє продукт, вміє розв’язувати конфлікти й має бажання зростати. Такий перехід з нетехнічної спеціальності в бік інженерної є досить реалістичним і навіть перспективним. Бо компанії вигідно мати справу з тим, хто вже в контексті. Особливо коли продукт специфічний і знайти спеціалістів з досвідом нереально (це, до речі, про Embedded). Для нормального старту і розвитку потрібно знати хоча б одну мову програмування й ООП.

QA Automation Engineer що має знати

До речі, якщо змінити код продукту хоча б на один рядок — зміниться версія продукту і всі тести треба буде запускати знову. Саме тому тести доводиться проводити по декілька разів. Для повноцінної та передбачуваної роботи всього проєкту потрібно мати продуманий підхід до тестування, знати список задач та кількість часу на виконання кожної з них. Також важливо розуміти наявні ризики, оскільки тестування зазвичай є останньою фазою процесу розробки перед випуском продукту.

Кожну з систем автоматизації можна віднести до одного з трьох основних типів:

По-перше, стали відрізняти Software Testing Engineer – який перевіряє якість коду – і Quality Assurance Engineer, який займається верхнеуровневой оцінкою якості ПЗ. По-друге, тестувальники розділилися на мануальщика – які перевіряють код вручну – і автоматизаторів – які пишуть Автотест. QA-інженер – це фахівець в різних областях і сферах IT, який повинен удосконалювати свої навички кожен день, кожну годину, кожну хвилину.

Крім того, скрипти поки не можуть оцінити зручність системи для живого користувача – це робиться вручну. Ну і нарешті, час, витрачений на розробку Автотест, також входить в бюджет проекту і здорожує вартість перевірки якості коду. Вони дають глибокі та фундаментальні знання, але для початку достатньо буде й поверхневих. Важливо побудувати в себе в голові велику картинку того, як відбувається qa automation java вакансії розробка та тестування, а вже потім заповнювати пробіли та заглиблюватись. Забезпечення якості (Quality Assurance) — найширше з усіх понять, яке являє собою сукупність заходів, охоплюючих абсолютно усі етапи розробки, випуску та експлуатації програмного забезпечення. Це активності на усіх етапах життєвого циклу ПЗ, які вживаються для забезпечення необхідного рівня якості продукту.

Найважливіше, що треба зробити перед тим, як вести розмову, що таке Quality Assurance , — це розібратися з термінологією. 100% практики на курсах та корпоративних тренінгах з реальними проектами. Щоб отримати доступ до спеціальності, зареєструйтесь на сайті. Детальну інформацію про те, як стати QA спеціалістом, ви зможете знайти у нашому вебінарі. Проходьте онлайн тестування після кожного уроку та після всього курсу. Людина, яка ладнає з іншими, важлива для вашої команди і вас.

Що потрібно знати тестувальнику

Важливо описати всі сценарії, за якими кінцеві користувачі продукту будуть або потенційно можуть із ним взаємодіяти. Ви коли-небудь замислювалися про те, що https://wizardsdev.com/ ваші рутинні задачі стали займати дуже багато часу? Можливо, наразі все складніше знаходити потрібні інструменти для дедалі специфічних проєктних завдань?

На вулиці 2023 рік а в Україні далі товчуть тему мануал куа)На Заході таких посад вже немає, ти або General QA або Automation/SDET. Крім того, коли я шукаю фахівця в команду, мені завжди цікаво чути від людини запитання. Це не має виглядати так, ніби кандидат стоїть на воротах, а я б’ю пенальті. Якщо ж говорити про профільні знання для QA, то однозначно потрібно зазубрити ISTQB Syllabus.

Как стать QA-специалистом и куда идти дальше?

Це чудова точка входу в автоматизацію тестування, а звідси — зовсім недалеко до складніших умінь на кшталт читання коду розробників. Автоматизація тестування Інтернету речей перевіряє пристрої на предмет надійності, корисності, функціональності, сумісності, продуктивності, безпеки та юзабіліті. Також за допомогою QAOps ІТ-компанії зможуть автоматизувати більше процесів та покращити операції між окремими відділами. Автоматизації підлягають такі види тестування, які засновані на повторюваних діях. Втім варто зазначити, що автоматизоване тестування не є кращим чи гіршим за мануальне, це просто інший вид тестування.

Рекомендації для прокачування знань QA Engineer

З іншого боку для доменних знань є спеціалісти, які в цьому розбираються краще. Вони або самі створюють документацію чи джира сторі, або є джерелом знань. І, найімовірніше, ви так чи інакше щось колись перевіряли раніше. Зробіть акцент на цьому, а решту відкиньте або опишіть стисло.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product added to cart